Ziekenhuis

Doorlooptijden

LabMicTA verricht diagnostiek naar infectieziekten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan technieken, zoals algemene kweken, serologisch onderzoek of moleculair onderzoek op divers patiƫnten materiaal.

Ter indicatie van de te verwachte doorlooptijd van de microbiologische onderzoeken, kunt u ons doorlooptijdenoverzicht raadplegen. De doorlooptijd is de tijd tussen binnenkomst van het monster in ons laboratorium en de vrijgave van de (eind)uitslag in ons computersysteem na goedkeuring (autorisatie) door de arts-microbioloog of de daartoe bevoegde analist. Na de autorisatie worden de uitslagen per direct verzonden naar de digitale systemen van huisartsen en ziekenhuizen.

De doorlooptijden zijn weergegeven in een tijdsinterval. Een positieve kweek/uitslag of confirmatie-onderzoek (bevestiging) neemt meer tijd in beslag dan een negatieve kweek/uitslag.

Er worden voorlopige resultaten geautoriseerd en verstuurd indien de (deel)resultaten klinisch relevant kunnen zijn. Tevens kan de arts-microbioloog besluiten om individuele resultaten door te bellen.

Bij specifieke vragen of (CITO)verzoeken kunt u contact met ons opnemen via 088 537 4200.

Voor een overzicht van de doorlooptijden klikt u hier.

Feedback