Algemeen

Terug naar overzicht

Afsluiting

7 december 2020

Afsluiting

7-12-2020

Na de schoonmaakklus van het nieuwe lab zijn alle spullen verhuisd en in gebruik genomen. Heel fijn om meer ruimte te hebben. Er is ook direct gestart met het inwerken van nieuwe analisten. Twee analisten zijn gevraagd om zich bij het moleculaire team aan te sluiten. Daarnaast zijn er drie analisten die nog voor een klein deel ingewerkt moeten worden. Zij zijn dan flexibel inzetbaar aangezien ze ook op de bacteriologie of serologie werkzaam zijn.


Aangezien het moleculaire team steeds meer compleet en zelfsturend is, heb ik me ook bezig gehouden met de validatie van een antigeen test. Door mijn voorganger was reeds een van de antigeentesten ingezet, maar er stond nog een kit om te valideren. Het bijbehorende apparaat bleek echter nog niet voorzien van een afleesprogramma. Na meerdere pogingen bij het bedrijf die de donatie heeft gedaan, ICT en uiteindelijk via de Nederlandse contactpersoon van LabMicTA is het helaas nog niet gelukt om het operationeel te krijgen. Er zijn wel kleine stapjes gemaakt en door mijn opvolger wordt het verder opgepakt.

Na twee mooie weken ben ik weer in NL. Aangezien het een rustiger periode was dan in augustus heb ik ook wat meer van de omgeving kunnen zien. Samen met een collega heb ik in het weekend leuke uitstapjes gemaakt. Op de fiets naar de Peperpot plantage, waar we kleddernat geregend zijn in een fikse tropische bui. Ook zijn we op uitnodiging van een Surinaamse, gepensioneerde arts-microbioloog een dag erop uit geweest naar Domburg waar we bij haar familie gastvrij zijn ontvangen.


Op de laatste dag, waarop ik mijn verzamelde, gefixeerde feces opgehaald heb, werd ik verrast met een afscheidsmoment. Fijne mensen om mee te werken, hilarische momenten beleeft bij het maken van een smoelenboek, dagelijks de parasieten besproken met meneer Dew en een presentatie verzorgd over het werken bij LabMicTA.

Deze keer niet alleen handen op het lab, maar heb ik ook een bijdrage mogen leveren aan organisatorische werkzaamheden. Alles is bijna klaar voor een tweede golf waarvan we allen hopen dat alle gedane inspanningen niet nodig blijken te zijn.  

Feedback