Algemeen

Terug naar overzicht

Veranderingen in het lab

23 november 2020

Veranderingen in het lab

23-11-2020

Wat een hartelijk ontvangst op het lab! Erg leuk om de analisten weer te zien.

Ik zal jullie meenemen in de veranderingen die er na mijn laatste blog geweest zijn.

Allereerst lees ik in mijn laatst geschreven blog dat we in augustus op Labmicta 1000 testen per dag wegdraaiden. Dit zijn aantallen waar we onze hand nu allang niet meer voor omdraaien. In de piekmomenten hebben we ca 3500 testen per dag weggewerkt. Dat is flink buffelen geweest voor de moleculaire collega’s met lange werkdagen. Er is nu, in navolging van de landelijke trend, even iets meer lucht in het aantal te testen materialen.

Ook in Suriname is het een turbulente tijd geweest. De beoogde samenwerking met het centrale lab verliep uiteindelijk toch niet zoals gehoopt. De apparatuur en analisten zijn terugverhuisd naar het AZP (Academisch Ziekenhuis Paramaribo). Hier was echter een ruimteprobleem. De klinisch chemie heeft een deel van een lab afgestaan om er een extractieruimte van te maken. Er is een wand tussen gezet en de ruimte wachtte op schoonmaak.

En wat is er mooier om te starten met een schoonmaakklus. Samen met een van de artsen-microbioloog hebben we de mouwen opgestroopt en de nieuwe labruimte schoongemaakt.

Om voorbereid te zijn op een tweede golf worden er 3 veiligheidskasten in de nieuwe ruimte geplaatst. Daarnaast moeten voorraden op peil zijn. De gangen staan vol met diverse labspullen. Analisten zijn aan het uitzoeken wat er bruikbaar is, documenteren dit en proberen het in de opslagruimte een plek te geven.

Een ander punt om aan te werken is de personele bezetting. Het moleculaire team moet verder uitgebreid worden om bij opschaling van het aantal materialen meer analisten in te kunnen zetten. Het is nu een rustiger periode en deze wordt er dan ook goed voor gebruikt.

Bijna klaar voor een nieuwe storm, al zou het mooi zijn dat deze wel blijft liggen of maar met een matige windkracht voorbijkomt.  

Feedback