Algemeen

Terug naar overzicht

Mijn laatste week NL Covid missie

25 augustus 2020

Mijn laatste week NL Covid missie

Op het moment dat ik schreef over het behaalde record van 500 materialen per dag in Suriname ontving ik een bericht dat ook op LabMicTA records worden verbroken. De grens van 1000 testen per dag is inmiddels gepasseerd. De teststraten en het lab in Twente draaien op volle toeren.

 Teststraat bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)

Ook in Suriname moet de testcapaciteit nog verder uitgebreid worden. Om de druk ivm de beperkte labcapaciteit wat te verdelen zijn de analisten meer verdeeld over de ochtend- en middag/avonddienst. In mijn laatste week ben ik doorgeschoven naar de middag/avonddienst, zodat er in de ochtenddienst ruimte is om analisten van het centrale lab mee te laten helpen.

In Suriname is een avondklok ingesteld. Tussen 20u en 5u is het niet toegestaan om de straat op te gaan. Ik heb een pasje ontvangen ivm ontheffing, zodat ik tot het einde mee kan helpen op het lab en niet voor de avondklok van 20u terug moet zijn in het hotel.

De plannen voor de verbouwing van het kleine lab gaan niet door. Er is een andere oplossing gevonden voor het capaciteitsprobleem; verhuizen naar het centrale lab. Ik heb er nog even een kijkje mogen nemen. Het is een mooi lab, goed uitgerust en met voldoende ruimte. Voor elke stap in het proces is er een aparte ruimte beschikbaar.

   

Ontvangst- en sorteerplek van de te testen materialen. Flowkast waar testmateriaal overgezet wordt naar kleine buisjes.

Nieuwe NGS apparatuur die de testcapaciteit nog verder moeten gaan vergroten zijn al naar het nieuwe lab overgebracht. Komende week wordt de apparatuur geïnstalleerd en gevalideerd.

   

Analist Ryan en arts-microbioloog Jan zetten de apparatuur alvast op de juiste plek.

En dan is het tijd om afscheid te nemen van het lab. We hebben samen hard gewerkt aan de opschaling van het aantal testmaterialen. De sfeer was altijd goed. Analisten met hart voor het lab.

Afscheid in de kantine met taart. 

Samen met NL teamgenoot Bram vlieg ik naar huis. Verbazend over het volledig gevulde vliegtuig op een dag waarop Suriname een totale lockdown heeft ingesteld ivm het hoge aantal besmettingen.

Thuis wacht mij een warm welkom.

Mijn deel van de NL Covid missie zit er op. Ik wens de komende NL analisten veel succes bij de organisatie rondom de verhuizing en ingebruikname van de nieuwe apparatuur. Ook de overige NL teamleden veel succes. Mooi om kennis uit verschillende medische invalshoeken te horen en delen.

Iedereen bedankt voor alle getoonde interesse. Dank ook aan mijn gezin en alle collega’s van LabMicTA waardoor ik, ondanks de zomerbezetting, toch afgelopen 3 weken deel kon nemen aan de NL Covid missie.

   

Feedback