Algemeen

Terug naar overzicht

LabMicTA doet mee aan "Twente goes Techno"

20 oktober 2017

Twente goes Techno is ca. zeven jaar geleden opgezet door kennis- en opleidingsbedrijven en de gemeente Hengelo om in te spelen op de behoefte aan geschikt personeel van werkgevers van vooral metaal technische bedrijven uit Hengelo. Later nam ook de gemeente Enschede deel aan dit initiatief en zo groeide het verder uit totdat, in 2016, al 1700 leerlingen en ca. 40 bedrijven actief betrokken waren bij Twente goes Techno.

Tijdens Twente goes Techno worden bedrijfsbezoeken georganiseerd om middelbare scholieren  te laten ‘proeven’ aan de techniek in diverse technische bedrijven. Door de bedrijfsbezoeken ontdekken zij dat de techniek leuke en interessante banen biedt.

In de week van 20 november t/m 24 november krijgt LabMicTA in het kader van Twente goes Techno bezoek van 4 groepen scholieren van middelbare scholen uit Hengelo. Tijdens dit bezoek worden de vele facetten van de laboratoriumorganisatie belicht. Hierdoor krijgen de scholieren een beter idee van de werkzaamheden die worden uitgevoerd en de verschillende beroepen die binnen LabMicTA bestaan. 

Feedback