Coronavirus

WIE BEPAALT VOOR WIE ONDERZOEK WORDT UITGEVOERD?

De GGD is de instantie die de afweging maakt of er materiaal moet worden afgenomen voor onderzoek bij patiënten in de thuissituatie. Afgenomen materiaal dient bij LabMicTA te worden ingeleverd voor onderzoek.  

Welke CORONA-diagnostiek voert LabMicTA uit?

LabMicTA maakt gebruik van een PCR. Dit is een moleculair onderzoek dat zeer gevoelig is en snel voor een uitslag zorgt.

WELK materiaal moet worden afgenomen?

Graag het volgende materiaal aanleveren: een gepoolde uitstrijk van de keel en de nasopharynx. Met één swab wordt eerst de keel en daarna de nasophaynx bemonsterd. Indien beschikbaar heeft respiratoir materiaal sputum/BAL de voorkeur. Zie verder informatie over SARS-CoV-2/COVID-19 in ons Vademecum.

Hoe vaak voert LABMICTA corona-onderzoek uit?

Op dit moment wordt er dagelijks, en meerdere keren per dag, diagnostiek uitgevoerd voor Coronavirus (SARS-CoV-2). 

Materialen van verdachte patiënten die vóór 17.30 uur op LabMicTA zijn, worden nog dezelfde dag getest op Coronavirus, ook in de weekenden! 

Uitslagen kunnen dus nog laat in de avond bekend zijn. Het is dan ook noodzakelijk om bij een aanvraag op Coronavirus een telefoonnummer te noteren die ook buiten kantooruren en in de weekenden bereikbaar is. 

Wanneer beschikt de GGD over de uitslag?

De GGD wordt in principe dezelfde dag geïnformeerd over positieve bevindingen. Dit gaat digitaal.

Wat kost het onderzoek?

U kunt voor vragen over de kosten van het onderzoek bellen naar onze afdeling relatiebeheer op telefoonnummer 088-5374245. Heeft u vragen over uw factuur, bel dan naar onze financiële afdeling via het algemeen nummer van LabMicTA op telefoonnummer 088-5374200.

Voor vragen over tarieven eerste lijn: accountmanager eerste Lijn Margriet Kielman.

Feedback