Coronavirus

Algemene informatie

LabMicTA voert Coronavirus-diagnostiek uit.


Zoals u misschien heeft gelezen op deze website, voert LabMicTA Coronavirus-diagnostiek uit voor de hele regio (Twente en de Gelderse Achterhoek) en voor een aantal instellingen en organisaties daarbuiten.

Het virus wordt rechtstreeks gedetecteerd middels een PCR op een keel-nasopharynx uitstrijk. Een doorgemaakte infectie met het SARS-CoV-2 virus kan gedetecteerd worden met een serologische test waarmee antistoffen worden aangetoond. Een betrouwbare serologietest wordt sinds 2 juni 2020 aangeboden door LabMicTA en Medlon (onze samenwerkingspartner hierin).

Het gebruik van antistof sneltesten, zoals aangeboden in de regio, kunnen wij op dit moment nadrukkelijk nog niet aanbevelen. Zie ook de NHG update d.d. 3 april betreffende sneltesten op SARS-CoV-2 (COVID-19)


Aanvraagformulieren:


De onderstaande aanvraagformulieren kunt u gebruiken als u corona diagnostiek wilt aanvragen: 


Afname-instructie:


Voor het afnemen van materialen bij een patiënt of een medewerker dient u de afname instructie achterop het aanvraagformulier in de corona afnameset te volgen. Zie ook hierboven het aanvraagformulier COVID-19 diagnostiek (actieve infectie). 

Meest gestelde vragen:


We merken dat u vragen heeft over de diagnostiek die hiervoor bij LabMicTA wordt uitgevoerd en wat u daarbij van ons kunt verwachten. We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Leest u alstublieft deze  "meest gestelde vragen LabMicTA" goed door. Goed mogelijk dat uw vraag hier wordt beantwoord.

Mist u het antwoord op uw vraag? Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer 088-5374200. U wordt dan doorverbonden met degene die uw vraag het beste kan beantwoorden. 

Waar kunt u meer informatie vinden?

Het landelijke informatienummer van de GGD is beschikbaar via telefoonnummer 0800-1351.  U kunt daarnaast nadere informatie vinden op de website van de GGD Twente.

Ook kunt u de website van het RIVM raadplegen voor het laatste nieuws over het Coronavirus en de maatregelen daaromheen.

Feedback